Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1042 - 7 Iulie, 2012 - Anul XXII
VACANTA! Urmatoarea editie a revistei Clipa , editia nr. 1043, va fi expediata pe data de 15 august, 2012. _________________________________________________________...Citeste »
Editoriale »
ROBOTI DE RASA SI COLONIZATORI
de Maria Diana Popescu
Maria Diana Popescu, Agero De la debut si pina acum ne-a sufocat, pur si simplu, piesa intr-un singur act de la Teatrul Zambaccian. Actorii influenti s-au luptat pentru a intra in gratiile regizorului, la fel ca si imparatul Carol al V-lea, care se apleca sa ia de pe jos pensula lui Titian, de dragul celebrului pictor. Drept urmare, „toata floarea cea vestita” a Politiei Capitalei, inclusiv doi medici renumiti, „au dat cu subsemnatii” la D.N.A.. Daca te amesteci cu tarita, te maninca omizile. Ne...... Citeste »
Scrisoare deschisa adresata conducerii prezidentiale si executive, 10 iulie 2012
Domnule Presedinte al Romaniei, Crin Antonescu. Domnule Prim-Ministru, Victor Ponta, Ma numesc Ion Anton Datcu, cetatean canadian de origine romana. Sunt un sustinator al Partidului Dreptatii, indiferent ce titulatura oficiala are acesta. Desi traiesc departe de tara, doresc, totusi, sa ma intorc in patria natala. Vazand cascada experientelor esuate din ultimii 22 de ani, imi este teama sa fac pasul revenirii, in Oltenia, eterna Terra- Nova. In urma cu cativa ani, domnul Mircea Geoana oferea dia...... Citeste »
Din lumea... lui Stanley Kramer (1042)
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Dupa bataliile de la Heracleea din anul 280 B.C si de la Asculum din anul 279 B.C, cunoscute sub denumirea de Pyrric War, dintre Greci, condusi de regele Epirului, legendarul Pirrus - este corect si numele de Pyrros sau Pyrrhos - si Romani, lexicurile universale s-au imbogatit cu expresia Pyrrhic Victory - Victorie a la Pirrus. Termenul simbolizeaza o victorie cu pierderi catastrofale si costuri devastatoare, o repetare a ei, insemnand autodi...... Citeste »
Caruta cu paiate în drum spre „Apocalipsa harababurii"
de Ion Maldarescu
Am scapat de „locale , dar poate vom avea mai mult noroc la toamna. Sus prefectii, jos prefectii, sus primarii, jos primarii! Foamea clientelei „usele , careia i s-a lipit burta de sira spinarii, dupa atata amar de opozitie si asteptare, a fost potolita pentru moment. Desi au muscat cu mare pofta din momeala, in mod sigur, dupa sase luni de guvernare, adica la toamna, cand se numara iar bobocii din urne, se vor trezi precum stiucile, cine stie in ce navod. Circul electoral al localelor a readus ...... Citeste »
SCRISOARE DESCHISA POPORULUI ROMÂN – MESAJUL TABLITELOR DE LA TARTARIA
de Marin Neacsu
Marin NEACSU SCRISOARE DESCHISA POPORULUI ROMAN – MESAJUL TABLITELOR DE LA TARTARIA Popor roman, Iti scriu pentru ca sper ca macar acum, sa iti amintesti cine ai fost, cine esti si poate asa vezi incotro te indrepti! Esti singurul popor european care traieste inca acolo unde s-a nascut. Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi putin, nu stiu dar stiu ca esti unic in Europa, aceasta Europa care te loveste, te jigneste si te umileste. De ce o lasi sa faca asta, cand tu esti singur...... Citeste »
„Ostasi întru Eminescu si românitate”...
de Mariana Cristescu
Trecuta zi de vineri, 15 iunie 2012, a „coronat cu flori” bronzul Eminescului din „Mica Viena a romanilor”- Cernautii aflati intre fruntarii ucrainene. La implinirea a 123 de ani de cand Luceafarul se stingea pe pamant, suind pe bolta eternitatii, bustul „ultimului romantic”, amplasat in fata casei marelui sau dascal, Aron Pumnul, a fost inconjurat de „inimile carturaresti ale romanilor din Bucovina - Tara Fagilor, carora li s-au alaturat - trecand, cu pasaport (Ucraina nefiind in UE!), nedreapt...... Citeste »
Politica »
O lume disperata
de Madalina Elena Constantinescu
Omenirea si-a pierdut surasul, fericirea si speranta intr-un viitor mai bun si a inceput sa traiasca cu iluzia ca odata si odata valtoarea care i-a cuprins in jocul sau diabolic si le-a ravasit vietile se va linisti. O criza insuportabila a cuprins intreaga planeta, oamenii au inceput sa dispere din ce in ce mai mult, intrebandu-se: Oare va inceta vreodata aceasta criza sau va veni sfarsitul lumii? Acest lucru nu se va sti cu certitudine. Traim doar cu suspiciunile. In mileniul trei in loc de bu...... Citeste »
Victor Ciutacu deschide Cutia Pandorei. De la Ion Iliescu la Victor Ponta, via Adrian Nastase
de Gheorghe Tanasescu
Adrian Nastase a cazut si a decazut, previzibil si ireversibil, stupefiind, nu prin condamnarea primita, ci prin reactia sa fata de aceasta condamnare. Il stiam un om puternic, hotarat, capabil, inzestrat cu tot ce-i trebuie unui politician rasat, iar ideea unui esec care sa-l duca dupa gratii, macar simbolic, i-a fost implantata in subconstient, inca din anii 2000, de majoritatea oamenilor politici europeni care tot cereau <prinderea pestilor mari>, <trecerea dupa gratii a conducatoril...... Citeste »
Plagiatul – sport de performanta la români?!
de Alexandru Stanciulescu-Barda
Al. Stanciulescu-Barda De cativa ani buni auziti mereu de cazuri de plagiat. Se discuta la televizor, la radio, puteti citi in ziare pe primele pagini, pe internet etc. Nume sonore ale unor oameni din cele mai inalte institutii ale statului sunt puse in legatura cu un astfel de pacat. Unii sunt dati afara din serviciu, altora li se retrag titlurile stiintifice si academice, despre altii nu se mai vorbeste nimic dupa cateva zile de mare zarva. Nu voi da astfel de nume, fiindca numai justitia este...... Citeste »
Asa-zisii "oameni de afaceri!"…
de Gheorghe Giurgiu
In Romania postdecembrista, auzim, adeseori, sintagma om de afaceri . In fata acesteia, te intrebi: ce afaceri a facut x sau y de, in nici 22 de ani, s-a imbogatit cat un american (ori alt occidental) in… trei generatii? Ce-i confera acestui personaj (numele nu are importanta, fiind prea multe la numar!) statutul de om de afaceri ? In paranteza fie spus, cu foarte mici exceptii, care doar confirma regula, romanul nu are vocatie de afacerist. Nu are talent speculativ. Si asta, pentru ca, de-a lun...... Citeste »
Cultura »
„ÎNTÂLNIRILE” MELE CU AL. MIRODAN...
de Roni Caciularu
Recent am primit Premiul „Al. Mirodan”, al Asociatiei Scriitorilor de Limba Romana din Israel. Recunosc, el se lipeste frumos de inima mea. Aceasta distinctie mi-a fost acordata, dupa cum reiese din Diploma primita, pentru scrisul meu publicistic, adica pentru reportaj literar si interviu, ca si pentru restul activitatatii mele culturale... Dar ma simt de-a dreptul inaltat de faptul ca Premiul primit de mine, poarta numele lui Al. Mirodan care, in ultima parte a vietii sale, m-a onorat cu apreci...... Citeste »
HAIKU & CO
de George Roca
Cuvantul a fost creat din ratiunea de comunicare dintre oameni, cu scopul de a numi creaturi sau fiinte, obiecte si fenomene, si a vorbi despre ele atunci cand acestea nu sunt prezente. Limbajul omului este compus din cuvinte legate intre ele, cuvinte care exprima teama, dorinta, bucurie, nemultumire etc. O categorie de exprimare prin cuvinte este expresia sensibilitatii sufletesti. Cand creatorul-artist, se foloseste de cuvinte - impletite armonios intre ele - pentru a trezi in inchipuirea admi...... Citeste »
Cultura si credinta »
Între Corabia lui Noe si Vaporul Titanic
de Benone Burtescu
Intra in corabie Geneza 7, 1 Lumea corabiilor care au existat vreodata si care exista astazi este de necuprins in statistici, in multime, felurime si scopuri. De la barca unui sarman pescar facuta din trei scanduri carpite, pana la transatlanticele de pasageri sau portavioanele de azi, de la gaoacea din trestie si smoala in care Iochebed l-a pus pe Moise - copilul ei - si i-a dat drumul pe Nil si pana la platformele oceanice, adevarate orase plutitoare, sa te tot incurci sau sa inveti despre cor...... Citeste »
Istorie »
SOC ÎN LUMEA ISTORIEI : SARMISEGETUSA ERA DE 4 ORI MAI MARE DECÂT ROMA !
Va dau azi o veste importanta ! Conform masuratorilor facute recent in siturile arheologice din Romania, rezulta clar ca dacii aveau, intre anii 104-105 d.c. , o capitala ce era de 4 ori mai mare decat Roma , asa zis imperiala ! Acest lucru denota ca si locuitorii Sarmisegetusei erau mult mai numerosi decat cei ai Romei in acea perioada. Astfel se explica de ce au fost necesari multi ani de razboaie pentru cotropirea capitalei dacilor, dar si bancheturile de luni de zile ce au urmat la Roma , in...... Citeste »
Credinta si ratiunea
de Viorel Roman
Mircea Eliade a demonstrat convingator nevoia oamenilor de a se orienta in viata prin diferentierea clara dintre timpul si spatiul sacru si profan. Si dupa filozoful Martin Heidegger exista doua feluri de a gandi, ambele perfect legitime, dar care nu au nimic de a face una cu alta. Una orientata spre scopul, rostul existentei, imposibil de masurat si quatificat, dar absolut necesara si una, sa-i zicem practica, matematica, orientata spre obtinerea unor rezultate palpabile, concrete, pe care omul...... Citeste »
Religie »
ANUL 2012! CORABIA LUI NOE SI BISERICA LUI HRISTOS ÎN SALVAREA LUMII
de Aurel Sas
de Preot Aurel Sas „Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Noe: „Sosit-a inaintea fetei Mele sfarsitul a tot omul, caci s-a umplut pamantul de nedreptatile lor, si iata Eu ii voi pierde de pe pamant. Tu insa fa-ti o corabie de lemn de salcam. In corabie sa faci despartituri si smoleste-o cu smoala pe dinauntru si pe din afara” (Facere 6, 13-14). „Pentru ca plata pacatului este moartea, iar harul lui Dumnezeu, viata vesnica, in Hristos Iisus, Domnul nostru” (Rom. 6, 23). „… Pe aceasta piatra voi zidi...... Citeste »
Sport »
Juventus a câstigat Cupa României la Minifotbal
Bucuresti, 2 iulie 2012 Noua detinatoare a Cupei Romaniei la Minifotbal este formatia Juventus. Nu Juventus Torino, ci Juventus Sibiu, formatie care este antrenata si sponsorizata de un italian indragostit de Romania. Participant pentru a doua oara la competitia nationala care reuneste detinatoarele cupelor locale la minifotbal, Massimo Spagli a reusit, dupa finala pierduta anul trecut, sa faca un pas inainte anul acesta, jucatorii sai ca?tigand fara drept de apel finala competitsiei, disputata ...... Citeste »
Minifotbalul românesc în Champions League
Bucuresti, 6 iulie 2012 Joi seara la Deva a avut loc tragerea la sorti a celor mai bune 20 de echipe din intreaga tara care s-au calificat in ultima faza a Campionatului National de Minifotbal care este deja o traditie pentru minifotbalul romanesc. Zilele acestea la Deva, in perioada 5-8 iulie are loc cea de-a sasea editie a celui mai important eveniment pentru jucatorii de minifotbal din Romania dupa ce in perioada anterioara s-au disputat fazele regionale ale aceste competitii care au decis ca...... Citeste »
Fotbal: CFR Cluj - Al Hilal II 5-0, în meci amical
Campioana Romaniei la fotbal, CFR Cluj, a surclasat cu scorul de 5-0 (2-0) formatia olimpica a clubului saudit Al Hilal Riad, joi seara, la Leogang, intr-un meci amical din cadrul stagiului de pregatire din Austria. CFR s-a impus in fata formatiei arabe sub 23 de ani prin golurile marcate de Ioan Hora (32), Ronny (39, 58), Viorel Nicoara (71) si Nicolas Godemeche (86). Ardelenii au mai avut o bara, prin Rafael Bastos (3), intr-un meci in care arabii au tras primul sut pe poarta abia in minutul 6...... Citeste »
Din Comunitate »
Institutul Cultural Roman din New York prezinta turneul american al spectacolului EMINESCU
Institutul Cultural Roman din New York prezinta turneul american al spectacolului EMINESCU Recital extraordinar ION CARAMITRU Cu participarea clarinetistului AURELIAN-OCTAV POPA Spectacol in limba romana 5-15 IULIE 2012 New York City I Easton CT I Chicago IL I Los Angeles CA I San Francisco CA ICR New York are placerea de a prezenta publicului romanesc din SUA pe legendarul actor Ion Caramitru acompaniat de clarinetistul Aurelian-Octav Popa intr-un recital extraordinar EMINESCU in limba romana, ...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Intamplare de iarna: - Ce cautati? se adreseaza un trecator unui individ care mergea in patru labe pe un ghetus. - Echilibrul, raspunde acesta. * Despre fotbal: - Care-i scorul la meciul de ieri? - Zero la zero. - Dar la pauza? * La un meci de fotbal dintre elefanti si soareci, un elefant il calca pe un soricel, pe coada, scuzandu-se imediat: - Nu-i nimic, ii raspunde soricelul, asa-i la joc. Putea fi si invers… * La scoala: - Scrieti unsprezece dintre cei mai celebri oameni din lume! Le cere pr...... Citeste »
Flux de stiri »
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)
Presedinte Adresa : Bucuresti, Bd. Poligrafiei, nr. 4, Sector 1, cod postal 013705 E-mail sindicatulmilitarilor@gmail.com,Site http ://sindicatulcmd.blogspot.com Telefon : 0736600961, Fax : 0318177371 COMUNICAT nr. 1962/03.07.2012 Mitingul PDL din 5 iulie a.c. – o culme a tupeului si cinismului CHEMARE PENTRU 14 IULIE - Scrisoare deschisa tuturor membrilor Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) si Consiliului National al Societatii Civile (CNSC) - Pentru data de 5 iulie a.c. “Regi...... Citeste »
Festivalul Romanilor de Pretutindeni
Duminica, 8 iulie 2012, va avea loc in localitatea aradeana Covasint cea de a treia editie a Festivalului Romanilor de Pretutindeni, organizata de Patriarhia Romana, Departamentul Romanilor de Pretutindeni, Consiliul Judetean Arad, Parohia Ortodoxa Covasint si Primaria Comunei Covasint. Evenimentul se bucura de participarea a numeroase oficialitati religioase si laice: Prea Fericitul Kristof, Arhiepiscop de Praga si Mitropolit al Tinuturilor Cehiei si Slovaciei, Preotul Consilier Ioan Armasi, de...... Citeste »
Sute de case datând din neolitic au fost descoperite lânga Timisoara
Arheologii Muzeului de Istorie a Banatului din Timisoara au finalizat sapaturile pe santierul de la Sanandrei, din vecinatatea Timisoarei, corolarul muncii lor fiind descoperirea a peste 400 de locuinte ce dateaza din neolitic, unele cu etaj, dar si fragmente ceramice de la sfarsitul mileniului al VI-lea i.Hr. sau morminte ale avarilor. De asemenea, relicvele de seminte si de polen descoperite in adancul pamantului vor fi trimise pentru analize la un laborator din Ungaria, pentru a afla, printre...... Citeste »
Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a adoptat o rezolutie privind libertatea de exprimare pe internet
Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a adoptat joi, prin consens, prima sa rezolutie privind libertatea de exprimare pe internet, in pofida opozitiei unor tari precum Rusia si India, relateaza AFP. Textul a fost prezentat de Brazilia, SUA, Nigeria, Suedia, Tunisia si Turcia. Rezultatul 'este de o importanta capitala pentru Consiliul pentru Drepturile Omului', a declarat ambasadoarea americana Eileen Chamberlain Donahoe, dupa adoptarea rezolutiei. 'Este prima rezolutie a ONU care confirma ca dr...... Citeste »
Valeriu Zgonea: Parlamentul a fost condus cu îngâmfare si dispret pentru oameni; nu vreau sa fiu un presedinte arrogant
Parlamentul a fost condus cu ingamfare si dispret pentru oameni, a declarat marti seara presedintele ales al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. El a sustinut ca nu doreste sa fie un presedinte arogant. Trebuie sa ne obisnuim sa nu confundam institutia Parlamentului cu propriul nostru buzunar , a adaugat el, la finalul sedintei de plen a Camerei Deputatilor. Totodata, Zgonea si-a exprimat regretul ca o colega de generatie - Roberta Anastase - a adus Camera Deputatilor intr-o situatie delicata ....... Citeste »
Franta: Perchezitii la domiciliul si biroul fostului presedinte Sarkozy în cadrul anchetei Bettencourt
Autoritatile franceze efectueaza perchezitii la domiciliul si biroul fostului presedinte Nicolas Sarkozy, in cadrul afacerii Bettencourt, transmit AFP si AP, citand surse oficiale concordante. Zece politisti il insotesc pe judecatorul de instructie Jean-Michel Gentil, care ancheteaza o eventuala finantare politica ilegala a campaniei prezidentiale a lui Sarkozy in 2007, potrivit unei surse apropiate investigatiei. Nicolas Sarkozy a plecat de luni cu familia in Canada, a precizat avocatul sau, Th...... Citeste »
Harghita: Adeverinta de reînhumare a scriitorului maghiar Nyiro Jozsef a fost anulata de tribunal
Adeverinta de reinhumare a scriitorului maghiar Nyiro Jozsef, emisa de Primaria Odorheiu Secuiesc, a fost anulata, miercuri, de Tribunalul Harghita, dupa ce Prefectura a atacat documentul in contencios administrativ. Purtatorul de cuvant al Tribunalului Harghita, Kardalus Erika, a declarat ca 'a fost admisa actiunea Prefecturii, s-a anulat actul administrativ emis de Primaria Odorheiu Secuiesc, iar hotararea poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare'. La sfarsitul lunii ma...... Citeste »
KPMG: România se situeaza, pentru al treilea an consecutiv, pe ultimul loc la absorbtia fondurilor europene
Romania se situeaza, pentru al treilea an la rand, pe ultimul loc la absorbtia fondurilor europene, la nivelul lui 2011, a declarat, miercuri, Daniela Nemoianu, expert KPMG, la seminarul Parteneriatul Public Privat pentru proiecte de infrastructura . Saptamana viitoare, KPMG va emite studiul anual privind absorbtia fondurilor in Uniunea Europeana. Pentru al treilea an la rand, Romania este pe ultimul loc. Dupa nu stiu cati ani de finantare, avem un procent de 14% la sfarsitul lui 2011 de sume pl...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page