Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1038 - 9 Iunie, 2012 - Anul XXII
de Maria Diana Popescu
Maria Diana Popescu, Agero Ce sa mai faca bietul roman? Intre mici, piine, sac si suta de lei, ce sa aleaga in sezonul estival al pomenilor electorale? Si asa totul e la apa, in sensul ca apele se umfla si barcagiii parasesc barca pentru a se salva. Numai americanii fac de straja cu mina pe butoane la portile democratiei. De ce ploua de trei saptamini intr-una? De ce inundatiile au distrus zeci de case si gospodarii? Pai, s-a dat comanda. Am primit in dar tehnologie HAARP si ne bucuram de divers......Citeste »
Editoriale »
Din lumea... lui Stanley Kramer (1038)
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus * Pentru cei care sunt in asteptarea fatidicului eveniment care, dupa Calendarul Mayas, urmeaza a avea loc la 21 decembrie, 2012, orele 23:11 Pacific Standard Time, cand acest conglomerat de dezordine si de haos generalizat va intra intr-o noua faza evolutiva - a se citi, disparitie- am o veste care sper sa le mai ridice putin zdruncinatul lor moral. Mark Twain, numele sub care este cunoscut scriitorul American Samuel Langhorne Clemens, ne-a ...... Citeste »
Inaugurarea unui monument dedicat românilor deportati din Basarabia si Bucovina de Nord în Kazahstan
de Romanian Global News
In data de 31 mai 2012, senatorul Viorel Badea si consilierul de stat Eugen Tomac, din cadrul Administratiei Prezidentiale, au participat la manifestarile consacrate comemorarii victimilor lagarelor staliniste, unde s-a inaugurat un monument dedicat romanilor deportati din Basarabia si Bucovina de Nord in Kazahstan, eveniment organizat cu sprijinul Asociatiei Culturale Romanesti „Dacia” in Karaganda, la care au participat atat romani care au supravietuit masacrului, dar si reprezentanti ai corpu...... Citeste »
Köver Lászlo, din nou, in Romania!
de Mariana Cristescu
In pofida recomandarii romanesti de a-si amana vizita in tara noastra in aceasta perioada, presedintele Parlamentului ungar, Köver Lászlo, a descins ieri in TarguMures, precizand ca este prezent in calitate presedinte de onoare al PCM (Partidul Civic Maghiar), pentru a-i sprijini in campania electorala pe liderii locali ai respectivei formatiuni politice. Inconjurat de ziaristi, fostul sef al serviciilor secrete ungare, ex-presedinte interimar al tarii vecine, a vorbit in limba sa materna, ceran...... Citeste »
Politica »
DESPRE TRADAREA DEMOCRATIEI
de Corneliu LEU
1. Se vorbeste tot mai insistent despre sfarsitul democratiei. Voci autorizate teoretizeaza aceasta, fie ca o constatare obiectiva, dar a carei raceala te ingheata, fie cu cinismul de a afirma depasirea acestui concept, ca unul trecator in politicile omenirii, prin ajungerea societatilor la alte forme de organizare. Credibile din punctul de vedere al ratiunii pure dar, din pacate, toate subiacente angajarii acestor teoreticieni pe frontul justificarii globalizarii. Sau, mai bine zis, a „globaliz...... Citeste »
DE UNDE SI DE CE ATATA URA?!
de Adrian Botorea
Vreau sa incep cu o intrebare care ii framanta mult pe conationalii nostri: 1) De unde si de ce atata ura manifestata de unii maghiari si de liderii lor impotriva romanilor? De-a lungul secolelor, romanii ardeleni, primii locuitori si cei mai numerosi ai acestor meleaguri au avut de suportat o dubla exploatare (sociala si nationala), din partea grofilor, contilor si a magnatilor unguri. Romanii au fost deposedati de catre acestia de pamanturile pe care le-au mostenit de la mosi-stramosi, prin te...... Citeste »
Cultura »
DOCUMENTE PENTRU CETATENIE
de Benone Burtescu
Evrei 13, 14 Caci noi n-avem aici o cetate STATATOARE, ci suntem in cautarea celei viitoare. Aratati-mi si mie, dragi cititori, ceva STATATOR. O casa, o cetate, o tara, o imparatie, o fiinta. Nimic. Dumnezeu vrea sa ne invete lectia temporalitatii pe aceasta lume si desfasoara sub privirile noastre si in noi, vremelnicia a orice si oricine pe pamant. Rand pe rand imaginile popoarelor in istorie au aratat altfel si altfel, desi oamenii au consumat ultimul lor strop de energie sa conserve ceea ce ...... Citeste »
Interviu cu scriitoarea si jurnalista MARIA DIANA POPESCU, redactor-sef adjunct, la revista „AGERO”-STUTTGART/GERMANIA
de Adrian Botez
www.agero-stuttgart.de „SE IMPUNE O <<DICTATURA A VIRTUTII>> (Continuare din editia precedenta) Adrian Botez: Spune, despre dvs., Poetul Eugen Evu intr-o recenzie (cf. Sa aprinzi intunericul cu propria lumina - „Imperfectul perfect”, Editura Tiparg, 2007): „Maria Diana Popescu este evident in mars superb spre si intru autocunoastere, via livresca, insa tensiunile innnoitoare si benefice pentru cel atras de sensul starii – rostuirii Poetului in Cetate - sunt izbucuri limpezi din adanc...... Citeste »
DEZVOLTAREA ARHITECTURII ÎN PERIOADA DE DOMNIE A BINECREDINCIOSULUI VOIEVOD STEFAN CEL MARE SI SFÂNT
de George Roca
George ROCA DEZVOLTAREA ARHITECTURII IN PERIOADA DE DOMNIE A BINECREDINCIOSULUI VOIEVOD STEFAN CEL MARE SI SFANT Abstract: Dupa o domnie de 47 de ani, 2 luni si trei saptamani, Stefan cel Mare, cel mai eminent conducator al Moldovei se stinge din viata la data de 2 iulie 1504. Acesta, pe langa maretele sale fapte razboinice care au dus la consolidarea statului pe care il conducea, a incurajat dezvoltarea culturii, a artelor, a arhitecturii, devenind ctitor a peste 44 de lacasuri de cult, fiind i...... Citeste »
FESTIVALUL NATIONAL DE CREATIE SI INTERPRETARE „ANA BLANDIANA” - EDITIA I
de Nicolae Baciut
Braila a fost gazda primului concurs de creatie dedicat unui scriitor in viata. Organizat de scoala “C. Sandu Aldea” din Braila, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniul National Mures, alte institutii de cultura brailene, Festivalul si-a propus sa reconsidere tiparele unor astfel de competitii literare, limitate la autori care nu mai sunt in viata, si sa propuna si sa impuna valori contemporane, aflate in constiinta publicului larg. Prezenta unui scriitor la un Festiva...... Citeste »
Istorii de viata autentice si pline de învataminte
de Cristiana Alexandra Levitchi
In cartea Exilul romanesc la mijloc de secol XX - scrisa de Octavian Curpas o sa gasiti, deopotriva, descrieri parca desprinse din clasicii nostri - si ma gandesc la Rebreanu, Slavici -, picaturi de istorie, politica, intriga politista si ceea ce m-a captivat pe mine, mai ales, o analiza fina a psihologiei umane. M-au impresionat in mod deosebit subcapitolele „Ce-i omul…” „O frumoasa floare vine”, in care sunt infatisate, simplu si profund, evenimentele tragice ale unor familii. Experientele pri...... Citeste »
Istorie »
101 CAVALERI ZALMOXIENI ÎN PRIMUL OCOL AL PAMÂNTULUI (461-465 e.n.) !!
de Teodor Filip
Teodor Filip Aethicus Donares (Ister) a fost un stralucit filosof, explorator, geograf, om de stiinta, Cavaler Zalmoxian, diplomat de cea mai inalta morala, autorul operei monumentale „Cosmografia”, in care a prezentat spiritualitatea celui mai mare popor din Europa vremurilor antice, poporul pelasgo-daco-thrac. Aceasta ampla lucrare a fost redactata in anul 466 e.n. pe baza insemnarilor de calatorie/”excursii” pregatitoare, de antrenament pentru marele ocol al Pamantului dar si pe baza „jurnale...... Citeste »
Propunere de interpretare ale unor inscriptii si cuvinte traco-geto-dace
de Dobre Valentin-Claudiu
Extras din: Dobre Valentin-Claudiu, Scurta, uimitoare si fabuloasa istorisire despre Enigmatica limba a geto-dacilor, Editia a II-a revizuita si adaugita, Editie electronica 2011, Bucuresti, 2011, ISBN 978-973-0-11128-6 (Continaure din editia precedenta) Inscriptia de la Celei/Sucidava: geto-daca ? brolythris <in interior> beindryêsoyaroylon <in exterior> (inscriptia BRWLUQRIS + BEINDRUHSOUAROULON, interior + exterior gravata pe un inel descoperit in secolul al XIX-lea la Celei/Sucid...... Citeste »
De la Cititori »
APEL DISPERAT DIN ROMANIA
Buna ziua domnule Dwight, Nu cred ca va amintiti, dar am discutat la telefon de cateva ori cred cand locuiam in Sacramento. Sunt in Romania de 3 ani si 6 luni. Mi-a fost greu, foarte greu. In Sacramento ajunsesem sa dorm in masina in decembrie. In fine, acum sunt bine, mi-am revenit, fusesem intr-o mare depresie, cred ca nu mai stiam ce e cu mine. Am fost chiar in pragul sinuciderii. Va rog foarte mult, as avea nevoie de un avocat daca s-ar mai putea face ceva in cazul meu. Stiti, nu pot sa trec...... Citeste »
Sport »
Rezultate complete din etapa a 30-a a Ligii a II-a , Serie 1
Gloria Buzau - CF Braila 1-5 FC Snagov - Delta Tulcea 0-3 Callatis Mangalia - Dinamo II Bucuresti 0-2 CS Municipal Studentesc Iasi - Farul Constanta 4-2 FCM Bacau - Dunarea Galati 3-0 Viitorul Constanta - Sageata Navodari 2-0 CS Otopeni - Victoria Branesti 3-0 Astra II Giurgiu - FC Botosani 0-1... Citeste »
Clasamentul dupa etapa a 30-a a Ligii a II-a ; Serie 1
1 CS Mun.Stud. Iasi 30 19 4 7 51-26 61 2 Viitorul Constanta 30 17 10 3 55-18 61 3 Delta Tulcea 30 17 8 5 55-28 59 4 Sageata Navodari 30 14 7 9 47-33 49 5 FC Botosani 30 13 9 8 42-31 48 6 CF Braila 30 15 3 12 47-40 48 7 FCM Bacau 30 13 6 11 43-31 45 8 Farul Constanta 30 11 11 8 45-42 44 9 Callatis Mangalia 30 13 4 13 43-41 43 10 Dunarea Galati 30 11 7 12 38-40 40 11Astra II Giurgiu 30 10 6 14 36-48 36 12 CS Otopeni 30 10 5 15 37-44 35 13 Dinamo II Buc. 30 8 10 12 32-35 34 14 FC Snagov 29 6 6 17 2...... Citeste »
Rezultate complete din etapa a 30-a a Ligii a II-a ; Serie2
ALRO Slatina - Gloria Bistrita 0-0 FC UTA Arad - FC Arges Pitesti 3-0 FC Olt - FC Bihor Oradea 0-0 Poli Timisoara - CSM Ramnicu Valcea 2-2 Unirea Alba Iulia - Ariesul Turda 3-0 Gaz Metan Severin - Juventus Bucuresti 2-0 FC Maram. Univ. Baia Mare - Muresul Deva 6-1 Luceafarul Oradea - Chindia Targoviste 1-0... Citeste »
Clasamentul dupa etapa a 30-a a Ligii a II-a ; Serie2
1 Poli Timisoara 30 19 8 3 54-19 65 2 Gloria Bistrita 30 19 8 3 60-29 65 3 Gaz Metan Severin30 18 5 7 50-25 59 4 FC UTA Arad 30 14 9 7 41-20 51 5 ALRO Slatina 30 14 8 8 41-22 50 6 Luceafarul Oradea 30 13 8 9 34-27 47 7 Chindia Targoviste 30 11 11 8 34-24 44 8 FC Bihor Oradea 30 12 8 10 40-35 44 9 Unirea Alba Iulia 30 10 11 9 34-26 41 10 FC Arges Pitesti 30 10 9 11 34-47 39 11 CSM R. Valcea 30 9 8 13 34-38 35 12 FC Mar.U.B.Mare30 10 5 15 38-50 35 13 FC Olt 30 9 7 14 30-35 34 14 Juventus Buc. 30 4...... Citeste »
Tenis: Turneul de la Roland Garros - Ioana Loredana Rosca merge mai departe la dublu junioare
Romanca Ioana Loredana Rosca si Camilla Rosatello (Italia) s-au calificat marti in optimile de finala ale probei de dublu a junioarelor la Roland Garros, al doilea turneu de tenis de Mare slem al anului, dupa victoria cu 3-6, 7-6 (5), 10-8 in fata cuplului Sabina saripova (Uzbekistan)/Carol Zhao (Canada/N. 8). In turul secund, Rosca si Rosatello vor intalni invingatoarele din meciul Manon Arcangioli/Clothilde De Bernardi (Franta) - Olga Dorosina (Rusia)/Antonia Lottner (Germania). La simplu juni...... Citeste »
Fotbal - EURO 2012: Polonia - Grecia 1-1
Polonia si Grecia au terminat la egalitate, 1-1 (1-0), vineri, in meciul inaugural al Campionatului European de fotbal EURO 2012, pe Stadionul National din Varsovia, in Grupa A a competitiei gazduite de Polonia si Ucraina pana pe 1 iulie. Robert Lewandowski (17) a marcat pentru Polonia, iar Dimitris Salpingidis (51) pentru Grecia, intr-un meci care a avut de toate, goluri, eliminari (cate una de fiecare parte) si un 11 metri (ratat de greci). Polonezii au inceput in forta meciul cu Grecia si au ...... Citeste »
Din Comunitate »
Eveniment sportiv in scop caritabil la Chicago
In perioada 26-27 mai 2012, la Chicago s-a desfasurat cea de-a 2-a editie a Turneului de Tenis in scop caritabil: Saint Paraskeva Charity Tournament. Organizat de Fundatia Caritabila Sf. Parascheva pentru prima oara in luna septembrie a anului 2011, evenimentul a strans in jur de 100 de persoane pe parcursul celor 2 zile de desfasurare. Pe langa participantii in competitie au fost prezenti numerosi sustinatori ai Organizatiei Sf. Parascheva. In urma evenimentului caritabil s-a reusit strangerea ...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Discutie ca intre bancnote O bancnota de un leu si una de cinci sute de lei se intalnesc: - Si... ce-ai mai facut? intreaba cea de 1 leu. - Eh, pai prin cazinouri, am fost si intr-o croaziera pe Dunare, m-am plimbat apoi cu o tipa prin mall-urile din Bucuresti, am fost si prin provincie la Pietroasele, am fost si pe la munte, de-astea... Tu, care mai e viata ta? - Mmm, cele obisnuite... biserica, biserica, biserica... * La scoala: - Copii, ce profesiuni au parintii vostri? intreaba invatatoarea....... Citeste »
Flux de stiri »
Comunicat de presa ; MAE ofera informatii utile pentru EURO 2012
1 iunie 2012 Ministerul Afacerilor Externe pune la dispozitia cetatenilor romani care urmeaza sa se deplaseze in Ucraina si Polonia pentru a asista la partidele din cadrul Campionatului European de Fotbal EURO 2012 un ghid cu informatii utile. Materialul vine in continuarea ghidurilor de informare puse la dispozitie de MAE periodic in sprijinul cetatenilor romani care calatoresc in strainatate (http://www.mae.ro/ghid-de-calatorie). Ghidul ofera suporterilor sfaturi utile si informatii privind co...... Citeste »
Informatii utile de calatorie privind Campionatul European de Fotbal EURO 2012
Ministerul Afacerilor Externe pune la dispozitia cetatenilor romani care doresc sa asiste la meciurile de fotbal din cadrul Campionatului European de Fotbal EURO 2012 cateva informatii utile pentru astfel de calatorii. * SFATURI utile * NUMERE DE URGENTA ale misiunilor diplomatice ale Romaniei de la Kiev si Varsovia * PAGINI DE INTERNET utile * CONDITII de calatorie * LOCATII special amenajate pentru SUPORTERI * OBIECTE INTERZISE pe stadioane sau in preajma stadioanelor * Sfaturi utile * Pregati...... Citeste »
Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Natalia Elena Intotero, a participat la aniversarea a 13 ani de la înfiintarea Universitatii „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul
Secretarul de stat pentru romanii de pretutindeni, doamna Natalia Elena Intotero, a participat joi, 7 iunie, la Cahul, la festivitatile dedicate aniversarii a 13 ani de la infiintarea Universitatii „Bogdan Petriceicu Hasdeu”. In cadrul evenimentului, academicianului Eugen Grebenicov i-a fost conferit titlul de „Doctor Honoris Causa”. La ceremonie au participat si Consulul general al Romaniei la Cahul, doamna Gentiana serbu, rectorul Universitatii „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, domnul Andrei Popa, a...... Citeste »
Victor Ponta: Atitudinea presedintelui Parlamentului ungar de a face campanie în România este reprobabila
Premierul Victor Ponta a declarat, marti seara, ca atitudinea presedintelui Parlamentului ungar, Laszlo Kover, de a veni in Romania sa-si faca propria campanie este reprobabila. 'Am spus un singur lucru referitor la presedintele Parlamentului ungar: ca atitudinea domniei sale de a veni in Romania sa faca o campanie pentru o forta extremista este cu totul si cu totul reprobabila. Sper totusi sa respecte macar legile pentru ca normele de buna vecinatate le-a incalcat inca odata', a aratat Ponta. A...... Citeste »
Crin Antonescu: Atitudinea Budapestei este o sfidare, presedintele Basescu trebuia sa iasa cu o declaratie
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a catalogat ultimele declaratii ale oficialilor ungari drept sfidare la adresa Romaniei si a sustinut ca presedintele Traian Basescu ar fi trebuit sa aiba o declaratie in contextul tensiunilor romano-ungare. Odata cu venirea la putere a domnului Viktor Orban si a partidului sau atitudinea Budapestei s-a schimbat intr-un mod cat se poate de nefericit , a declarat, marti, Crin Antonescu la Realitatea TV. El a apreciat ca inainte de acest moment relatiile dintre Ro...... Citeste »
Literatura româna ajunge pentru prima oara în tara Bascilor
Institutul Cultural Roman din Madrid duce literatura romana pentru prima data in tara Bascilor, anunta institutia, intrucat scriitorii Dan Lungu, Florin Lazarescu si Sorin Ghergut merg la la Targul de Carte din Bilbao. Romania participa pentru prima data la Targul de Carte din Bilbao, la invitatia organizatorilor basci, in urma unui lobby sustinut de ICR Madrid, care a dorit astfel sa duca literatura romana pentru prima data in nordul Spaniei. Importanta tot mai crescuta pe piata de carte spanio...... Citeste »
AER: 90.000 de vizitatori la Salonul International de Carte Bookfest 2012
Un numar 90.000 de vizitatori, cu peste 12% mai multi fata de editia precedenta, au adus anul acesta la cea de-a VII-a editie a Salonului International de Carte Bookfest vanzari cu 15% mai mari, informeaza, intr-un comunicat de presa, transmis AGERPRES, Asociatia Editorilor din Romania (AER), organizatorul evenimentului. Organizata in perioada 30 mai-3 iunie la Complexul expozitional Romexpo, manifestarea a reunit peste 150 de expozanti, intr-un spatiu expozitional avand o suprafata totala de 10...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page