Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1023 - 25 Februarie, 2012 - Anul XXII
de Maria Diana Popescu
Cum arata bilantul dupa caderea tarii sub diktatul zapezii? Timp lejer, dedicat confruntarilor dintre opozitie si putere si, foarte grav, de saptamini, vii si morti ingropati laolalta sub nameti din cauza incompetentei au­to­ri­tatilor in gestionarea „calamitatii” naturale. Scoli inchise pentru aproximativ un milion de copii, sute de animale domestice sufocate sub zapada, o suta de morti si mii de oameni care sufera pierderi in gospodarii, urmare a acelorasi inabilitati organizatorice. De ce ati......Citeste »
Editoriale »
Din lumea... lui Stanley Kramer (1023)
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus * Dupa concedii petrecute prin Hawaii, la un cost de peste 4 milioane de dolari platiti de contribuabilul American si prin Martha Vineyard, locul de preferinta al multimiliardarilor, intre partide de golf, basket si multe alte indeletniciri inaccesibile marii majoritati a americanilor, saptamana trecuta, Orange County, cea mai conservativa si cea mai republicana enclava Americana, a constituit obiectul vizitei messianicului Titanic Pontifus M...... Citeste »
Politica »
DGIPI - ilegalitati, filatori, nume, date, activitati, masini folosite in politia politica
INTERPELARE Adresata: DOMNULUI MINISTRU AL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR, GABRIEL BERCA Senator: VALER MARIAN Circumscriptia electorala: SATU MARE Colegiul Electoral: 1 Grupul parlamentar: PSD Sedinta Senatului din: 20.02.2012 Obiectul interpelarii: Nerespectarea criteriilor de numire in functii de conducere si implicarea unor structuri ale MAI in activitati de politie politica In temeiul art.112 alin. 1 din Constitutia Romaniei si art.162 din Regulamentul Senatului Romaniei, va adresez prezenta ...... Citeste »
Cultura »
DANAELA SI IZVORUL IUBIRII
de George Roca
Danaela, este un nume sonor cu care m-am intalnit in urma cu cateva luni la o lansare de carte care a avut loc in Bucuresti. In spatele acestuia statea o doamna blonda cu niste ochi mari caprui-aurii, de-o expresivitate extraordinara, niste ochi care vorbesc, emana caldura si multa liniste sufleteasca. La inceput am crezut ca „Danaela” se identifica cu Danaidele, una dintre cele cincizeci de fiice a miticului Danaus... Cine stie! Sau putea fi o derivatie de la la „danaos” sau „greci” pe limba no...... Citeste »
UN OM NEBUN SI-ATÂT DE OM!
de Roni Caciularu
Convorbire cu ZOLTAN TERNER, autorul recentei carti de succes: „LUMEA DE SUB POD sI ZARVA EI” (Continuare din editia precedenta) Roni CACIULARU: Nu. Dar as vrea sa-mi spuneti ce regretati din viata dumneavoastra. Zoltan TERNER: Timpul pierdut cu fleacuri. Ocaziile pierdute. In masura in care le cunosc. Regret ca n-am scris cartile pe care le-am trait in inchipuire si as fi putut sa le scriu. Regret filmele pe care le-am visat si cred ca as fi fost in stare sa le realizez. Pe unele nu le-am poves...... Citeste »
CATRE DIMITRIE GRAMA
de Corneliu LEU
(Continuare din editia precedenta) Si, intrucat in anii cand indeplinise functia de vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Parintele Teoctist fusese si rector al Institutului Teologic de pe atunci, faptul ca avem preoti care se rezuma la liturgica neglijand misionarismul, ma facea pe mine obraznicul sa-i spun: „Pai, Prea Fericite, acestia sunt fostii teologi carora le-ati fost rector. I-ati invatat bine sa dea cu cadelnita, dar sa bata strazile inglodate aducand cu ei frateasca grija in casele oa...... Citeste »
Cultura si credinta »
Între o RELIGIE DOLOFANA si o STIINTA SCHIRNOAVA
de Benone Burtescu
Este doar un punct de plecare. Putem vorbi despre o RELIGIE SUPLA si o STIINTA INZORZONATA, si cate altele. Important este sa ne dam seama ca exista o RELIGIE PURA - Sfanta Scriptura si o STIINTA NEFICTIVA - tot Sfanta Scriptura. Din pacate asistam prin implicare la o lume STIINTIFICO-FANTASTICA si o lume MISTICO-RELIGIOASA. Hotarele dintre stiintific si fantastic precum si cele dintre misticism si religie, nu se mai cunosc bine, si de aici o adversitate cumplita intre RELIGIE si STIINTA, care n...... Citeste »
Istorie »
JURNAL DE INCEPUT SI SFIRSIT DE RAZBOI
de Gyuri Goldhammer
(Continuare din editia precedenta) 10 Februarie 2012 As face o corectie la titlul dat descrierii pe care o fac din punctul meu de vedere ca doar nu sint reporter de razboi si nici un prevazator care vede in viitor, am scris : Iinceput si sfirsit de razboi . Acest cuvint Sfirsit nu-si are rostul, el sigur ca va avea sfirsit ca multe altele dar asta nu este o garantie ca eu din mai multe motive am sa apuc sa scriu si SFIRSITUL. Razboiul inegal din Siria continua, ca sint zilnic 15 sau 50 de morti,...... Citeste »
Dobre Valentin-Claudiu – Antroponime geto-dace, tracice si besse scrise pe ostraca descoperite la Krokodilô- Egipt
de Dobre Valentin-Claudiu
Antroponime geto-dace, tracice si besse scrise pe ostraca descoperite la Krokodilô (modern Al-Muwayh), Egipt (Continuare de la editia 1020) Localizare: Estul desertului egiptean (zona sudica a Egiptului) intre Nil si Marea Rosie, denumit Desertul Berenice, intre Coptos - Myos Hormos si Coptos - Berenice, cu scopul exploatarii aurului la mina Bi’r Umm Fawakhir si a carierelor de grano-diorit de la Mons Claudianus si de porfir de la Mons Porphyrites. Descrierea unui praesidium: Prin praesidium tre...... Citeste »
De la Cititori »
NATURA UMANA SUB FORMA DE GRAFIT SAU DIAMANT
de Octavian Lupu
Imi aduc aminte cu placere de orele de chimie din timpul scolii generale si ulterior al liceului, cand invatam despre diferitele forme sub care se poate prezenta elementul numit „carbon”. Erau dimineti placute, in care mirosul intepator al diferitelor substante din laboratorul de chimie imi dadeau senzatia intrarii in atmosfera densa a unei alte planete din sistemul nostru solar. De fapt, chiar asa si era, fiindca de indata ce treceai de pragul acelui taram ce parea mistic pentru elevi, ajungeai...... Citeste »
Sport »
Programul partidelor din etapele a XIX-a si a XX-a a Ligii I
Programul partidelor care se vor disputa in etapele a XIX-a si a XX-a a Ligii I, date publicitatii, marti, pe site-ul clubului FC Brasov: * Etapa a XIX-a Vineri, 2 martie FC Brasov - Pandurii Targu Jiu, ora 18.00, Digi Sport CFR Cluj - FCM Targu Mures, ora 20.30, Digi Sport Sambata, 3 martie Rapid Bucuresti - Universitatea Cluj, ora 18.00, Digi Sport Dinamo Bucuresti - Gaz Metan Medias, ora 20.20, Antena 1 Duminica, 4 martie Vointa Sibiu - Astra Ploiesti, ora 15.00, Digi Sport Petrolul Ploiesti ...... Citeste »
Din Comunitate »
De vorba cu o Personalitate a Anului 2011 despre România Europeana ; Interviu cu domnul Eugen Lucan, Membru al Comitetului Economic Social European de la Bruxelles
de Simona Botezan
Simona Mihaela Botezan, Washington D.C. (Continuare din editia precedenta) 7. Restrictiile de munca impuse romanilor de 11 dintre statele membre UE sunt o dovada ca nu toate tarile membre au acelasi statut si aceleasi drepturi? Cat de mult conteaza “vocea” Romaniei in angrenajul European si cata “greutate” au propunerile romanesti? Eu le-as numi si un examen de maturitate al constructiei europene in care trebuie sa inveti sa-ti respecti si partenerii aparent “mai mici”. Desi Romania e tara membr...... Citeste »
Petrecere romaneasca in Surprise, Arizona
de Emil G. Onet
In organizarea domnului Vasile Tintas, un inimos roman din aceasta zona, a avut loc in seara zilei de sambata, 18 februarie curent o seara romaneasca avand ca invitati cunoscuti solisti de muzica populara din Romania: Traian Ilea, cu sotia Valeria Codorean si Sanda Argint. Programul a inceput cu solista Sanda Argint, o mehedinteanca ce a prezentat auditoriului un bogat repertoar de melodii oltenesti. Cand lumea s-a mai “incalzit”, s-au incins hore si sarbe care au antrenat mesenii in infocate ri...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Si inteleptii glumesc In ajunul mortii inteleptului Socrate, un prieten se duce la inchisoare sa-l viziteze si dadu acolo peste un profesor de muzica, care il invata pe filozof un cantec la lira. - Pai cum - exclama prietenul - maine vei muri si astazi mai inveti un cantec nou?! Iar Socrate i-a raspuns: - Dar cand sa-l mai invat, dragul meu? .............................................................................................................. Intr-o zi, ducele Jacques-Henri de Duras, vaz...... Citeste »
Flux de stiri »
Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, a avut o întrevedere cu Preasfintitul Parinte Siluan, Episcopul românilor ortodocsi din Ungaria
Secretarul de stat pentru romanii de pretutindeni, Eugen Tomac, a avut astazi, 21 februarie, la Bucuresti, o intrevedere cu Preasfintitul Parinte Siluan, Episcopul Ortodox Roman al Ungariei. In cadrul discutiilor, secretarul de stat si-a manifestat deschiderea in vederea continuarii colaborarii cu Episcopia Ortodoxa Romana din Ungaria cu sediul la Gyula, exprimandu-si interesul si sprijinul pentru proiectele si programelor desfasurate in comun. Au fost abordate, de asemenea, aspecte ce tin de si...... Citeste »
Comunicat de presa - Asociatia 21 Decembrie 1989: Apel pentru salvarea vietii grevistilor foamei
Luni, 20 Februarie 2012 08:29 Apel pentru salvarea vietii grevistilor foamei care solicita adoptarea Legii lustratiei, a Legii imprescriptibilitatii crimei si a Legii recunostintei Teodor Maries (presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989) - 92 de zile in greva foamei, Vlad Ciobanu (vicepresedinte) - 71 de zile in greva foamei, Firimita Marian - 58 de zile in greva foamei, Savin Eugeniu - 55 zile in greva foamei. C a t r e D-ra Roberta Anastase - presedinta a Camerei Deputatilor D-l Vasile Blaga ...... Citeste »
Mesaj din partea lui Andrei Oisteanu – membru în conducerea GDS
Draga Doru Maries, Urmaresc cu empatie greva foamei la care te supui in aceste zile, tu si colegii tai de la Asociatia “21 decembrie 1989?. Din pacate, eu nu sunt atit de optimist ca tine, in sensul ca nu cred ca o lege a lustratiei ar aduce azi, in 2012, o schimbare esentiala in clasa politica romaneasca. Am sustinut in anii ‘90 adoptarea a unei Legi a lustratiei in Romania. Dar, dupa 22 de ani (daca se va aplica la sfirsitul anului 2012, dupa 23 ani), securistii si activistii PCR (si rudele lo...... Citeste »
Simpatizanti ai Platformei civice Actiunea 2012 din Balti
COMUNICAT Pe data de 3 martie 2012 se implinesc 94 de ani de la votarea Motiunii Adunarii generale a Zemstvei din districtul Balti prin care se cerea Sfatului tarii votarea neconditionata a Unirii Basarabiei cu Romania. Cu aceasta ocazie, noi, un grup de simpatizanti din Balti ai Platformei civice Actiunea 2012, intentionam sa organizam un mars prin care sa marcam acest eveniment. Respectand prevederile legale, la data de 6 februarie am depus o declaratie prealabila prin care anuntam autoritatil...... Citeste »
COTAR solicita premierului Ungureanu controlarea riguroasa a municipalitatii si a primariilor de sector, din cauza deszapezirii defectuoase
Bucuresti, 24 feb /Agerpres/ - Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) a transmis joi o scrisoare deschisa prim-ministrului Mihai Razvan Ungureanu, in care ii solicita demararea de urgenta a unui control la Primaria Capitalei si la primariile de sector, pentru a se analiza modul in care s-au realizat contractele de deszapezire si intretinere a drumurilor, se arata intr-un comunicat transmis de COTAR. 'Trebuie sa se stabileasca cine este vinovat de starea jal...... Citeste »
Abecedare pentru copii românilor din Timoc
Bucuresti, 24 feb -Trimisul special al Agerpres, Florian Copcea, transmite: Cateva zeci de abecedare a primit joi Biblioteca 'Sfantul Niceta de Remesiana' a Protopopiatului Bisericii Ortodoxe Romane 'Dacia Ripensis' din Serbia de nord-est din partea Fundatiei Culturale Lumina din Drobeta Turnu Severin. Vicepresedintele acesteia, prof.univ. dr.Claudia Duma, a declarat ca donatia este un gest simbolic, cu dubla semnificatie pentru romanii din zonele istorice Timoc, Morava si sudul Dunarii. 'In pri...... Citeste »
România determinata sa blocheze candidatura Serbiei la UE /presa sârba/
Bucuresti 24 feb /Agerpres/ - Un cotidian din Belgrad scrie ca un nou obstacol a aparut pe un drum deja dificil al Serbiei pentru a deveni candidat la aderarea la UE, Romania. Potrivit ziarului Danas, citat de postul B92, in editia online, Romania este determinata sa blocheze o decizie pozitiva cu privire la statutul de candidat al Serbiei la UE daca nu sunt luate masuri urgente pentru a imbunatati situatia minoritatii vlahe /din Serbia/ . Vestea a ajuns la oficialii sarbi joi in timp ce se preg...... Citeste »
Povestea Martisorului la Bruxelles, cu scriitorii Dan Lungu si Nicoleta Esinencu
Bucuresti 23 feb /Agerpres/ - Institutul Cultural Roman Bruxelles marcheaza deschiderea targului de carte de la Bruxelles, pe 1 martie, prin popularizarea traditiei Martisorului in capitala Europei. In intentia de a aduce o nota de originalitate si de a raspandi traditia snurului alb-rosu purtator de noroc, comuna Romaniei si Republicii Moldova, dar si Bulgariei, ICR Bruxelles va prezenta 'povestea martisorului' la standul sau si va oferi martisoare de 1 martie organizatorilor targului, colegilo...... Citeste »
Reprezentantul CE, catre Ungureanu: Piata vrea sa vada determinare si continuitate în consolidarea fiscala si reforma structurala
Bucuresti, 23 feb /Agerpres/ - Piata financiara internationala vrea sa vada la Guvernul Romaniei hotarare si continuitate in procesele de consolidare fiscala si reforma structurala, a declarat, miercuri, directorul pentru Romania al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Szekely, la intalnirea cu premierul Mihai-Razvan Ungureanu. Piata nu se asteapta ca Guvernul sa rezolve instant toate problemele, ci vrea sa vada determinare si continuitate in procesul de consolidare fiscala si cel...... Citeste »
Attila Korodi: Prin dialog bilateral si deschidere se poate rezolva problema românilor din Valea Timocului
Bucuresti, 22 feb /Agerpres/ - Presedintele Comisiei pentru politica externa a Camerei Deputatilor, Attila Korodi, a declarat miercuri ca doar prin dialog bilateral si deschidere se va rezolva problema romanilor din Valea Timocului. Am cerut partii sarbesti o deschidere pe problematica minoritatilor etnice. In acest sens, am cerut ca oricand, cand simtim ca sunt elemente care pot sa ingreuneze relatia bilaterala a romanilor si sarbilor, indiferent daca vorbim de minoritate sau majoritate, trebui...... Citeste »
Comisia Europeana aproba un ajutor pentru închiderea a trei mine de carbune din România
Bruxelles, 22 feb - Comisia Europeana a autorizat, miercuri, Romania sa acorde din fondurile publice un ajutor de 1,169 miliarde RON (aproximativ 270 de milioane de euro) in vederea inchiderii minelor de carbune necompetitive din trei unitati detinute de Compania Nationala a Huilei JSC Petrosani (CNH SA) - minele Petrila, Uricani si Paroseni. Executivul UE a considerat ca masura este conforma cu normele UE privind ajutoarele de stat deoarece ajutorul acordat pentru acoperirea costurilor de produ...... Citeste »
Basescu, în scrisoarea catre Lucian Muresan:Primirea demnitatii de cardinal - un eveniment major al vietii religioase din Romania
Basescu, in scrisoarea catre Lucian Muresan:Primirea demnitatii de cardinal - un eveniment major al vietii religioase din Romania Bucuresti, 21 feb /Agerpres/ - Presedintele Traian Basescu i-a transmis Preafericirii Sale Lucian Muresan, Arhiepiscop Major de Alba-Iulia si Fagaras al Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica, un mesaj cu prilejul ridicarii la demnitatea de cardinal, moment apreciat de seful statului drept un eveniment major al vietii religioase din Romania. Primirea de catre ...... Citeste »
Scriitorul român Gelu Vlasin, stabilit în Spania, a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural
Bucuresti, 21 feb /Agerpres/ - Scriitorul roman Gelu Vlasin, stabilit in Spania, a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural, in Grad de Cavaler categoria A Literatura , in urma deciziei stipulate in decretul nr. 28 din 16 ianuarie 2012 al presedintelui Romaniei. Titlul, acordat la propunerea ministrului culturii si patrimoniului national, i-a fost inmanat scriitorului roman luni seara la Ambasada Romaniei de la Madrid. Ordinul a fost acordat scriitorului roman 'in semn de apreciere pentru talent...... Citeste »
Patru cetateni români condamnati în lipsa în Franta pentru escrocherie
Bucuresti 21 feb /Agerpres/ - Patru cetateni romani au fost condamnati in lipsa, de tribunalul din Lorient (vestul Frantei), la pedepse cu inschisoarea cuprinse intre 18 luni si trei ani, pentru ca, in martie 2009, au escrocat mai multe banci si comercianti din Auray, Vannes si Pontivy (localitati din Bretania) cu aproape 130.000 de euro, scrie Le Telegramme in editia de marti. Se pare ca cei patru au parasit de mult teritoriul francez, potrivit procurorului adjunct, Christine Le Crom. Modul lor...... Citeste »
Înot: A încetat din viata Alexander Schmaltzer, cunoscut tehnician al natatiei românesti si germane
Bucuresti, 21 feb /Agerpres/ - Alexander Schmaltzer, unul dintre pionierii natatiei moderne din Romania, fost, intre 1968 si 1982, antrenor al lotului national feminin de inot, a incetat din viata luni, la numai o saptamana dupa implinirea varstei de 75 de ani. Absolvent al Institutului de Educatie Fizica si Sport Bucuresti, Alexander Schmaltzer a debutat ca antrenor la Scoala sportiva nr. 2 din Bucuresti, fiind, aproape imediat, cooptat la loturile nationale. A fost, de asemenea, un apreciat co...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page