Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1019 - 28 Ianuarie, 2012 - Anul XXII
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus * Minti a caror dotare cerebrala ridica indreptatite semne de intrebare, creiere atrofiate din cauza consumului exagerat de tot felul de substante admise sau interzise, fizicieni, futurologi, inclusiv renumita Mama Omida, astronomi, astrologi si tot felul de logi, apartinand unor anumite Lojii , ne recomanda sa incercuim in Calendar ziua de Vineri, 21 Decembrie 2012, data la care Planeta Terra isi sfarseste existenta. Dintr-o regretabila eroa......Citeste »
Editoriale »
Început de revolta
de Andrei Marga
Populatia Romaniei a stat ani la rand pasiva, suportand stoic “legile” si masurile nechibzuite ale unei presedintii “africane” si ale unei guvernari incompetente. Intelectualii tarii - pe care Seton-Watson i-a avertizat pentru tacere vinovata, deja, in 1945 - au continuat sa fie absenti, unii preferand favorurile unui regim mai mult decat anacronic. Multi au cedat propagandei oficiale - impartasind improvizatii false, precum Lumea intreaga este in criza , Toti care au guvernat sunt la fel , Nu a...... Citeste »
„Noi venim din Grigorescu, voi veniti din Ceausescu!”
de Ionut Tene
„Noi venim din Grigorescu, voi veniti din Ceausescu!” asa scandeaza de doua zile tinerii din Piata Unirii, care nu doresc ca protestul lor civic si politic curat sa fie manipulat si deturnat de pensionarii si revolutionarii din USL. Cine mai crede azi din USL ca tinerii ies in strada pentru ca sa-l schimbe pe „Boc cu Ponta” se inseala amarnic. E penibil cum PSD, in special, incearca sa deturneze protestul in favoarea USL. Ei nu inteleg ca tineretul Romaniei s-a saturat de aceeasi alternanta comu...... Citeste »
F 35 - Viitoarea vedeta a aviatiei militare
de Ion Maldarescu
Realitatea a confirmat ca in trecut, pozitia unui stat in relatiile sale internationale a fost determinata de capacitatea proprie de a-si reactualiza si demonstra puterea fortei militare. Nici in actuala conjunctura planetara situatia nu difera. Dupa incetarea oficiala a razboiului rece si dezmembrarea U.R.S.S., cea mai importanta forta militara a planetei a ramas S.U.A. Exercitandu-si capacitatea de proiectie a puterii, de disuasiune si convingere la nivel global, inclusiv prin forta armelor, o...... Citeste »
Politica »
ROMÂNIA ÎN STRADA
de Maria Diana Popescu
Maria Diana Popescu, Agero Azi, 21 ianuarie, in ciuda conditiilor meteo, mii de oameni protesteaza in Piata Universitatii pentru a zecea zi consecutiv. Mitingurile anti-presedinte si anti-guvern au umplut la refuz peste 60 de orase romanesti. Cindva popular in Romania, repudiat azi pentru ca a slutit rau de tot nivelul de trai al romanului, pentru ca a taiat la maxim salariile si pensiile in schimbul cartuselor cu piper, presedintele se confrunta cu cele mai ample proteste. Jefuirea si vinzarea ...... Citeste »
Cultura »
PROFETISMUL EMINESCIAN
de Adrian Botez
Prof. Dr. Adrian Botez (Continuare din editia perecedenta) Iubirea si Pacea, sub semnul Ingerului (“Ingerul iubirii, ingerul de pace”) reconfirma ideea ca menirea ROMANIEI-DACIEI HYPERBOREENE este respiritualizatoare, prin rearmonizare paradisiaca, a Cosmosului invadat de Dusman-Demon (Ormuzd-cel-Rau). “Guste fericirea raiului ceresc”, Dacia Hyperboreeana este un spatiu ritualic, un templu al sintezelor cosmice, reordonand ceea ce Dusmanul-val uitase-evitase sa reintoarca in stanca-Dumnezeu: “Fi...... Citeste »
Cultura si credinta »
Între DEMOCRATIA DIVINA SI DEMOCRATIA UMANA
de Benone Burtescu
Nu-mi place expresia DEMOCRATIA DIVINA. O folosesc doar prin ingaduinta pentru a putea avea loc dialogul de intelegere si imi cer iertare pentru folosirea ei. Pentru termenul DEMOCRATIE in general, nu exista o definitie exhaustiva si de aceea multe conotatii ale ei uneori paradoxale - cel putin aparent -, fac foarte dificila discutia si mai ales aplicabilitatea filozofica si sociala. Opozanta DEMOCRATIEI ar fi cumva DICTATURA, desi existenta si aplicarea legii ar putea fi socotite in acelasi tim...... Citeste »
Istorie »
24 IANUARIE – 153 DE ANI DE LA UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE
de Vavila Popovici
Daca visul unora este sa ajunga in cosmos, eu viata intreaga am visat sa trec Prutul! Grigore Vieru In fiecare an, la 24 ianuarie, sarbatorim Unirea Principatelor Romane, caci faptele inainte-mergatorilor nostri sunt cele care ne permit sa fim astazi ceea ce suntem. Si sa fim mandri de ceea ce suntem! Cu acest prilej ne amintim si de cei care au pus umarul la realizarea ei. Ideea Unirii Moldovei si a Tarii Romanesti, avansata inca din secolul al XVIII-lea, a devenit dupa razboiul Crimeii (1853 -...... Citeste »
De la Cititori »
PUTEREA GÂNDULUI ÎN MODELAREA REALITATII
de Octavian Lupu
Ce este gandul? Cum poate fi inteles el, ca proces de manifestare a lumii interioare, a facerii si prefacerii constiintei in contactul dur cu realitatea? Bineinteles, ca nu reprezinta un lucru simplu sa sondezi adancimea acestui fundament al ideilor din care izvorasc toate notiunile si se zamislesc toate conceptele. Intr-un fel, mintea noastra urmeaza un traseu ascendent al manifestarii gandirii pana la o anumita varsta, dupa care, conform unei reguli implacabile a naturii, au loc procesele de r...... Citeste »
Protest - Bill Cosby: "Am 74 de ani si sunt satul"
>>>>>(Bill Cosby - unul din cei mai mari actori americani in viata:http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Cosby) >>>>> >>>>>Am 74 de ani. Am lucrat din greu de la 17 ani, in afara de o scurta perioada de timp, in anii '50, cand am fost in armata. In afara de perioadele cand am fost bolnav, am lucrat 50 de ore pe saptamana si nu mi-am luat concedii de boala timp de 40 de ani. Am reusit sa castig salarii rezonabile, dar n-am avut mosteniri si prin urmare a t...... Citeste »
Din Comunitate »
DECESUL COLONELULUI GALAN - PRESEDINTELE ASOCIATIEI CULTURALE " BUCOVINA "
FRATI ROMANI , ANUNTAM CU PROFUNDA DURERE SI ETERNE REGRETE FAPTUL CA ASEARA A IMCETAT DIN VIATA ONORABILUL DOMN COLONEL (R ) M.Ap.N NICOLAE GALAN . ACESTA ERA PRESEDINTELE ASOCIATIEI CULTURALE BUCOVINA SI UN NEOBOSIT PROMOTOR AL REUNIFICARII ROMANIEI , UN SPIRIT VIU SI INALT , UN MILITAR ADEVARAT SI UN EXEMPLU PT NOI TOTI . INHUMAREA VA AVEA LOC MARTI LA CIMITIRUL ETERNITATEA . SOTIA II DECEDASE , LOCUIA SINGUR IAR COPIII SUNT IN CANADA . RUGAM DE URGENTA SA FIE ANUNTATI PT A LUA PARTE LA FUNER...... Citeste »
Premiul „Traian Vuia” al Academiei Române
de Redactia Agero-Stuttgart
Matematician, Prof. univ. dr, Florentin Smarandache (University of New Mexico, S.U.A.) a primit premiul „Traian Vuia” al Academiei Romane in domeniul Stiintelor tehnice, pentru anul 2009 Logica neutrosofica si fuziunea informatiilor in stiintele tehnice Un intelectual roman a carui valoare internationala este recunoscuta si despre care se cuvine sa scriem este doctorul in matematici, Florentin Smarandache, profesor la New Mexico - S.U.A. Profesorul Florentin Smarandache are contributii in divers...... Citeste »
Hello Clipa Team,
I'm taking the time to write you a note regarding one of your first clients, Damian Caraivanschi. He passed away last November the 28th. He was born in May 1926 in Tasbunar under the previous URSS and now part of Ukraine. He did not suffer. He was sick only for few days, his kidneys shut down and he went septic. He came to visit me his daughter in 1994 and he never wanted to go back. Don't get me wrong, my dad was a very humble and reserved person. He did not search for reaches, fame or praises....... Citeste »
POETUL NATIONAL MIHAI EMINESCU (1850-1889) - OMAGIAT LA LOS ANGELES CU OCAZIA ZILEI DE NASTERE
Duminica 15 ianuarie 2012, la implinirea a 162 de ani de la nastere, poetul national al Romaniei, Mihai Eminescu, a fost omagiat de catre Biserica Ortodoxa Romana “Sf. Treime” din Los Angeles, California, la finele Sfintei Liturghii. Dupa obiceiul impamantenit la “Sfanta Treime”, clericii si mirenii au participat la o slujba de multumita (traditionalul “Te-Deum” si “trisaghion”), urmata de o conferinta ocazionala, rostita de istoricul septagenar Ion Anton, dedicata intreitei sarbatoriri: (1) Emi...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Intr-un apartament dintr-un bloc, un casetofon isi facea din plin datoria. Cum era noapte tarziu si vecinul de jos nu putea sa doarma, acesta se scoala, se imbraca si se prezinta la usa apartamentului in care se auzea muzica. Suna si proprietarul apare la usa. - Cu ce te pot servi, vecine la aceasta ora ? intreaba el ironic. - Cu casetofonul. - Vrei sa te distrezi? - Nu, vreau sa dorm. * La o petrecere, un barbat se confeseaza unei doamne: - Stimata doamna, mie imi zambesc toate femeile. - Sunte...... Citeste »
Flux de stiri »
Mesajul domnului Eugen Tomac, Secretar de stat pentru românii de pretutindeni, cu ocazia sarbatoririi Zilei Unirii Principatelor Române
Ziua de 24 ianuarie este, an de an, un prilej deosebit de a ne reaminti momentul in care figura emblematica a domnitorului Alexandru Ioan Cuza a reusit sa aduca sub acelasi steag si simtire Moldova si Tara Romaneasca. Permiteti-mi sa impartasesc, asadar, cu ocazia implinirii a 153 de ani de la Unirea Principatelor Romane, mandria unui vis devenit realitate si adanca recunostinta pentru romanii care l-au facut posibil. Fie ca intelepciunea, vointa si daruirea celor care au infaptuit Unirea de la ...... Citeste »
MAI: 45 de localitati izolate, 117 drumuri nationale si judetene blocate din cauza ninsorii si viscolului
Bucuresti, 26 ian /Agerpres/ - Caderile masive de zapada si viscol au determinat, de miercuri ora 05.00 pana joi la aceeasi ora, blocarea a 37 de drumuri nationale si 80 judetene. 545 localitati din 21 de judetene au fost afectate, 45 de localitati izolate si alte 480 au deficiente in alimentarea cu energie electrica, informeaza Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). De asemenea, o cale ferata este blocata, iar patru porturi sunt blocate sau inchise. Fortele de interventie au salvat 1323...... Citeste »
Mugur Isarescu: Am repulsie fata de cuvântul criza
Bucuresti, 26 ian /Agerpres/ - Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a explicat, miercuri seara, sentimentul sau de repulsie fata de cuvantul criza, intr-un discurs prilejuit de dezbaterea 'De la Marea Dezordine la Noua Normalitate', inspirata de cartea 'Biletul de iesire din criza', scrisa de consilierul sau, Adrian Vasilescu. 'In prima parte a vietii mele profesionale, in anii 71 - 79, am tot vorbit despre tot felul de crize si am aceasta repulsie fata de acest cuvant. Inainte de 1989...... Citeste »
Cristian Diaconescu a depus juramântul de învestitura în functia de ministru de Externe
Presedintele UNPR Cristian Diaconescu a depus, marti seara, la Palatul Cotroceni, juramantul de investitura in functia de ministru al Afacerilor Externe, in fata presedintelui Traian Basescu. La ceremonia de depunere a juramantului au participat presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, premierul Emil Boc si mai multi membri ai Cabinetului. Primul-ministru Emil Boc a inaintat marti presedintelui propunerea de numire a lui Cristian Diaconescu ca ministru al Afacerilor Externe, dupa ce l...... Citeste »
Presedintele Basescu: Mesajul lui Iliescu, Ponta, Antonescu, similar cu cel al lui Voronin
Presedintele Traian Basescu a declarat marti seara ca observa, in ultima perioada, o veselie a demolarii , amintind de afirmatiile facute, in contextul protestelor, de fostul presedinte Ion Iliescu si de liderii Opozitiei Victor Ponta si Crin Antonescu. Se observa o veselie a demolarii, probabil reusita recunoscuta international deranjeaza pe foarte multi. Si nu pot sa nu observ ca mesajul domnului Ion Iliescu, care, nici mai mult, nici mai putin, aproape de pe masa de operatie, transmitea ca pr...... Citeste »
Cele mai vechi desene paleolitice din Europa Centrala, expuse în premiera la Muzeul Tarii Crisurilor
Bucuresti, 24 ian /Agerpres/ - Desenele paleolitice descoperite in pestera Coliboaia, cele mai vechi din Europa Centrala, si istoria descoperirii lor vor fi prezentate, joi, in premiera, intr-o expozitie organizata de Complexul 'Muzeul Tarii Crisurilor' si Aven d'Orgnac Grand Site de France, in parteneriat cu Ambasada Frantei in Romania. Potrivit unui comunicat remis luni de Muzeul Tarii Crisurilor, expozitia este prilejuita de o colaborare stiintifica intre cele doua institutii muzeale din Roma...... Citeste »
Mesajul primului-ministru Emil Boc de Ziua Unirii: Avem nevoie de unitate pentru a apara interesele României
Bucuresti, 24 ian /Agerpres/ - Ziua Unirii Principatelor Romane este un bun prilej pentru a se reflecta asupra unor valori fundamentale, iar acum, la fel ca in urma cu 153 de ani, este nevoie de unitate pentru a apara interesele Romaniei, afirma premierul Emil Boc in mesajul sau transmis cu ocazia acestei sarbatori nationale. 'Marcam astazi 153 de ani de la Unirea Principatelor Romane, etapa cruciala pentru evolutia Romaniei moderne si, totodata, un bun prilej sa reflectam asupra unor valori fun...... Citeste »
Produsele naturiste si obiceiurile românesti, promovate la târgurile internationale de turism din Madrid si Paris
Bucuresti, 23 ian /Agerpres/ - Romania a participat la Targul international de turism FITUR de la Madrid si la Targul international Les Thermalies din Paris, namolul, produsele naturiste si obiceiurile populare romanesti fiind principalele puncte de atractie, potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). Standul Romaniei amenajat de MDRT la Targul international 'Les Thermalies' din Paris, care s-a desfasurat in perioada 19 - 22 ianuarie 2012, a f...... Citeste »
România, locul 33 în lume la rezervele de aur
Bucuresti, 24 ian /Agerpres/ - Romania se afla pe locul 33, in clasamentul mondial pe luna ianuarie 2012, in ceea ce priveste rezervele de aur ale tarii, cu 103,7 tone, in timp ce cea mai mare rezerva era detinuta de Statele Unite, cu o cantitate de 8.133,5 tone de aur. Potrivit datelor publicate, luni, de Consiliul Mondial al Aurului, pe locul doi la rezervele nationale de aur se afla Germania cu 3.396,3 tone, urmata de Fondul Monetar International, cu 2.814,1 tone, Italia cu 2.451 tone, Franta...... Citeste »
FMI recomanda autoritatilor române sa ia în considerare o crestere modesta a salariilor si pensiilor
Bucuresti, 24 ian / Agerpres/ - Decizia autoritatilor de la Bucuresti de a tinti un deficit de 1,9% din PIB pe cash face foarte probabila atingerea tintei de deficit de 3% potrivit metodologiei U., insa acest lucru va avea anumite consecinte, se arata in raportul elaborat de expertii Fondului Monetar International in urma celei de-a treia evaluari a acordului de supraveghere preventiva, care s-a derulat la sfarsitul anului trecut. Potrivit FMI, inghetarea pensiilor si salariilor in 2012 va face ...... Citeste »
Aproximativ 2.000 de persoane au participat la mitingul cadrelor militare disponibilizate din Piata Victoriei
Bucuresti, 24 ian /Agerpres/ - Aproximativ 2.000 de persoane au participat la mitingul cadrelor militare disponibilizate care se desfasoara in Piata Victoriei din Capitala, potrivit unor surse din Ministerul Administratiei si Internelor. Participantii la miting poarta pancarte pe care scrie Onoare, respect, libertate sau Vrem alegeri anticipate si scandeaza lozinci precum Demisia , 'Jos Basescu', Jos Guvernul', Vrem respect , Nu va fie frica, si Basescu pica! , Bucuresti, nu uita, Tara e de part...... Citeste »
Parlamentarii puterii au sarbatorit Unirea în Parlament, iar Opozitia în tara (sinteza)
Bucuresti, 24 ian /Agerpres/ - Parlamentarii puterii au sarbatorit, marti, in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului Unirea Principatelor, in timp ce Opozitia a fost prezenta la manifestarile din tarii dedicate acestui eveniment. La sedinta Parlamentului a participat si premierul Emil Boc, care a declarat ca in fata crizei economice este nevoie de unitate si nu de ceea ce dezbina, iar iesirea din criza nu se poate face prin revenirea la populisme, ci prin ceea ce trebuie, nu ceea ce n...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page